3 juli: Yosemite Park.

’s Morgens om 9.00 u vertrekken we richting Yosemite.
We rijden via Raymond en Oakhurst. We rijden een historische route, tussen een uitgestrekt landschap waar zo te zien vooral “farmers” wonen. We gaan Yosemite binnen via de South Entrance. Nadat we eindelijk de camper hebben kunnen parkeren, het is nl. erg druk in het park omdat het dit weekend the 4th july is, brengt een gratis shuttlebus brengt ons naar Mariposa Grove. Vandaar kun je een wandeltocht maken om de giant sequoias te bewonderen. Zulke hoge bomen hebben we nog nooit gezien. De beroemste is de Grizzly Giant. Deze boom is 700 jaar oud en is hoger dan het Vrijheidsbeeld in New York.



Als we teruglopen zien we 2 herten lopen. Overal zijn er een soort kleine eekhoorns.
We rijden daarna naar het Yosemite Valley Visitor Center, onder weg stoppen we bij de Tunnel Vieuw. Een prachtig uitzicht op de Half Dome (berg) met waterval.
Onderweg zijn parkrangers het verkeer aan het regelen omdat het druk is op de weg naar het Vistor Center.
Als we arriveren op Upper Pine (camping) worden we door de ranger gewaarschuwd voor beren!
We mogen absoluut geen eten in het zicht laten liggen in de camper. Elke kampeerplek heeft een ijzeren kastje waarin je het eten kunt bewaren, zodat beren niet bij je komen.
Omdat wij in een camper slapen is het voldoende dat wij eten in de kastjes in de camper bewaren.
We staan op een mooie plek, midden in de natuur tussen 2 bergen, dus in de valley (dal) Wat een rust. En ook hier mag je een kampvuur maken, ondanks de droogte!
Wat bijzonder dat we hier mogen kamperen. Het is een vrij weekend voor de Amerikanen en de camping is dan ook compleet bezet. Afgelopen winter was het mogelijk om een plaats te reserveren en binnen 5 minuten was het toen volgeboekt.

Geen opmerkingen: