6 augustus Montrose - Gunnison

Na het ontbijt rijden we naar het National Park Black Canyon of The Gunnison.

Als we net het park binnen zijn gereden, staat er een hert aan de kant van de weg gras te eten.

















Zo mooi dat we het zomaar in het wild tegen komen. Wij gaan het park binnen aan de South Rim.

















Vanuit het visitor center gaan we eerst een wandeling maken van 1 uur. Tijdens de wandeling kun je vanaf verschillende punten onder in de canyon kijken. Het is erg diep, beneden zien we rivier The Gunnison stromen.
Prachtige canyon.

















































Op een rots zit, naar ons idee een soort marmot, die keihard gilgeluiden maakt. Nog nooit gehoord.

















We rijden de hele weg af en stoppen bij de verschillende uitzichtspunten. Het uitzicht is prachtig; je moet alleen geen hoogtevrees hebben.

Wanneer we terugrijden richting ingang van het park volgen we de weg naar de dam in de canyon, de weg daalt maar liefst 16%! 

We rijden verder richting Gunnison waar we gaan overnachten. We rijden eerst door Curecant Recreatie Area. Wat een prachtig gebied, met grote meren, waar vooral veel gevist wordt en waar men met boten op het water gaat. Wederom laat de monsoon van zich horen; om 14.15 uur begint het te regenen en te onweren!

















We overnachten bij Roadway Inn en worden allervriendelijkst ontvangen. Ik ga nog even een wasje draaien en heb een leuk gesprek. En, op de barbequeplaats bij het motel staat zo maar een hert te grazen. Dus we hebben letterlijk een hert in onze tuin! Wat bijzonder...

's Avonds gaan we even Gunnison in om te eten. Het regenachtige weer doet het stadje geen goed; het ziet er erg deprimerend uit zo.

Geen opmerkingen: