18 juli Zion - Las Vegas

Om 9.30 u vertrokken. We volgen de 9 naar Springdale en Hurricane. Bij de Walmart (supermarkt 24 u per dag open) kopen we een nieuw koffiezetapparaat, ik heb vanmorgen de glazen kan kapot laten vallen.



Daarna volgen we de I-15 South.
Het landschap is rotsachtig rood gesteente. Na St. George (Utah) rijden we een heel klein stukje door Arizona en daarna gaat de weg over in Nevada, de staat waar je een gokje mag magen.
Het stuk tussen St. George en afslag 75 naar Lake Mead is een bezienswaardige route. We rijden door enorm bergachtig/rotsachtig gebied. Af en toe zie je een stukje van de rivier Virgin.
En dan zien we Las Vegas opdoemen aan de horizon. Als we aan komen op camping Sam's Town merken we pas hoe warm het is, 44C, ja echt waar, VIERENVEERTIG.... We dachten dat Egypte warm was! We duiken eerst maar even het zwembad in.
Aan het eind van de middag nemen we de shuttlebus naar Downtown, bekend van de sigaret rokende cowboy.







We lopen wat rond, eten wat en gaan dan een gokje wagen Ik verlies, maar Ronald is "the winner" 4 dollar gewonnen, ja ja. Dat gaan we dan maar meteen weer uitgeven bij Starbucks. Als we er genoeg van hebben nemen we de bus terug. Onze camping is onderdeel van o.a. hotel, casino's, theater en allerlei eetgelegenheden. We kijken binnen nog even wat rond. We zitten buiten met een biertje en een wijntje maar het is nog steeds te warm daarom nemen we onze toevlucht naar onze gekoelde camper, lang leve de airco! Niet normaal, zo warm!
Citaat Tom: 'normaal koelt het een beetje af wanneer het waait, hier wordt het alleen maar warmer...'

Geen opmerkingen: