24 juli Los Angeles - New York City

Vanmorgen om 3.30 uur opgestaan. Gek genoeg viel ik gisteren al om 20.45 uur in slaap dus voldoende slaap gehad...
We staan enkele minuten in de lobby te wachten en dan komt de shuttle al met een iets te wakkere chauffeur. Hij maakt wel erg veel lawaai voor de vroege morgen, maar goed.
We printen zelf de boardingpasses uit aan de self-servicebalie. Gisterenmorgen hebben we al ingecheckt via Internet, maar we konden, omdat we geen printer hebben, natuurlijk niets uitprinten. We krijgen de 45 dollar die we zouden moeten betalen voor het transport van de koffers van LA naar NY weer terug omdat we internationale passagiers zijn.

We gaan door de controle en in plaats van dat Monique wederom de pineut is, ben ik dat dit keer. Mijn tas met nogal wat spullen wordt compleet omgekeerd door een supervriendelijke beambte en zelfs worden er monsters uit de tas 'geveegd', (waarschijnlijk om te kijken of er resten van explosieven of drugs in zitten?) waarna het doekje waarmee geveegd is, in een apparaat wordt gestopt. Alles is ok en de beambte vraagt of hij de tas weer in moet pakken of dat ik dat zelf doe. Ik doe het maar zelf....

Het vliegtuig vertrekt netjes om 6.30 uur en we komen na een prettige vlucht om 14.45 lokale tijd aan. We hebben de klok echter 3 uur vooruit moeten zetten, dus onze lichamen zijn wat in de war. Onderweg hebben we van bovenaf Canyonlands gezien. Prachtig!



We komen buiten en krijgen een figuurlijke klap in ons gezicht door de onwaarschijnlijke drukkende hitte buiten. Het is bijna 40 graden en een hoge vochtigheid.

We nemen de airtrain naar Jamaica station, betalen $5,= per persoon en kopen een 7-days-pass en stappen in de E-train (Metro) naar Manhattan. Het duurt ongeveer een uur voor we in Manhattan zijn. Het is wel een gedoe om met de koffers in de Metro zo ver te reizen. We moeten weer naar 'boven' om op 'streetlevel' te komen. Wanneer we op streetlevel komen, zijn we verrast door de ongelooflijke drukte van deze stad. Het is een gekrioel van mensen. We kunnen nauwelijks doorlopen en bereiken na ongeveer 10 minuten het hotel, dat een andere naam heeft gekregen. We zitten op de 11e verdieping, op een steenworp afstand van de Empire State Building.

's Avonds lopen we nog wat rond. We bezoeken Times Square, 5th Avenue en Broadway. Tom vindt het schitterend en Monique en ik vinden het ook super.



We hopen morgen naar een wedstrijd van de New York Yankees te kunnen, maar er wordt gewaarschuwd voor Thunderstorms. We zullen zien. We liggen nu met ons drieën op bed voor de mooie flatscreen en een biertje van de supermarkt tegenover het hotel en een cola uit de automaat van de gang. Het biertje dobbert in de ijsemmer... Leven is vaak zooooo leuk.....

Geen opmerkingen: