26 juli Laramie - Cheyenne - Estes Park

Vandaag gaan we naar Cheyenne Frontier Days. Oftewel naar 's werelds grootste rodeo!

Na een ontbijt van pannenkoeken en gebakken eieren (gelukkig gisteravond nog op de loopband in de fitnessruimte geweest!) vertrekken we om 8.30 u.

Na enig zoeken vinden we Frontier Days. We parkeren de auto voor 10 dollar en begeven ons in de wereld van de cowboys en cowgirls.
Iedereen is uitgedost met een Stetson en cowboylaarzen. Er is een soort van grote braderie in cowboy style. Wanneer we ons binnen het stadion begeven is daar een ware kermis opgebouwd met reuzenrad, diverse attracties en diverse eettentjes. We kopen 2 kaartjes voor de rodeoshow en zijn benieuwd. Om 12.15 begint de show, tot onze verbazing wordt de Amerikaanse vlag gehesen onder het zingen van het Amerikaanse volkslied, alle Stetsons gaan af, rechterhand op het hart en het is muisstil, indrukwekkend.


















De rodeo begint met stierzitten, we zien cowboys die op ongezadelde paarden zitten, er worden kalveren en stieren gevangen met een lasso die vervolgens aan de poten worden vastgebonden in een zo snel mogelijke tijd. Wat een sfeer. Naast ons zit een jonge vent met pruimtabak! Elke vijf minuten wordt er op de grond gespuwd, ieeek.



















Pal achter het stadion ligt een luchtmachtbasis van de Air Force, met regelmaat komen leger- vliegtuigen erg laag overvliegen, volgens mij zijn wij de enigen die ons hierover verbazen.



















Om 15.00 vertrekken we richting Estes Park (Rocky Mountains). Als we van de snelweg af komen rijden we voor ons gevoel opeens in gebergte, super mooi!
We krijgen een kamer waarbij alles van hout is zelfs ons bed! 's Avonds zitten we heerlijk op ons balkon met een biertje en een glaasje wijn!