24 juli Fort Robinson - Mount Rushmore - Hot Springs

Na een ontbijtje van eieren, bacon, hashbrowns (rösti), French toast en koffie wandelen we nog een stukje door het fort en vertrekken om 9.30 uit Fort Robinson en rijden via weg 71 door weer tientallen kilometers Grasslands naar Hot Springs in South Dakota. We lopen even de Tourist Info binnen en daar krijgen we het advies om tegen de klok in het rondje naar Mount Rushmore te rijden. We eten een broodje bij de bakker en vertrekken. We rijden door Custer Statepark ($15, State Park) en zien ondeweg bisons en herten. De weg gaat over in de Iron Mountain road met de mooie 'windows', de doorkijkjes naar Mount Rushmore.


















We parkeren de auto in de parkeergarage á $11, maar dan mag je ook terugkomen t/m december...
Er hoeft verder geen entree betaald te worden.

















We rijden verder naar Grazy Horse memorial, een indianenhoofd uitgehouwen uit een rots. Het is lichtelijke tegenvallend, vooral afgezet tegen de $20 ($10 pp) entree die betaald moet worden.
 
 
We rijden via Needles highway terug en zijn om 18.45 in Motel6 in Hot Springs. We gaan douchen, eten wat, drinken een biertje en zappen wat door de zenders van de TV. We zien een waarschuwing voor severe Thunderstorms in onze omgeving. Ook lekker...