20 juli Las Vegas - Los Angeles

Onze laatste grote rit... Het geeft aan dat onze reis redelijk aan zijn einde begint te komen, lijkt het...
We vertrekken om 8.30 uur. Het is nog steeds gloeiend heet in Las Vegas. We rijden de stad uit na eerst even getankt te hebben bij een tankstation waar een dame me steeds met 'honey', schatje, aanspreekt wanneer ik vragen stel over het tanken, mijn credit card en de snelheid, zeg maar traagheid, van de pomp. Ik sta werkelijk een kwartier bij de pomp om mijn half lege tank te vullen. Nu weet ik dat de tank 200 liter kan bevatten, dus er zal waarschijnlijk meer dan 100 liter in moeten, maar om een kwartier daarop te moeten wachten, nee, liever niet. Maar ja, na een 'O, honey, tell me what pump it is, o, it is 12? Honey, I could fix it for you, but I can do that after you are finished, so it wouldn't help you honey....' is het ook al weer goed en vertrekken we uit het prachtige Las Vegas.

We volgen de I-15 South en het navigatiesysteem geeft vanuit Las Vegas de geweldige en een glimlachtevoorschijntoverende melding: 'Volg deze route nog 275 kilometer.' Kan alleen maar in de States waar je volgens mij alleen maar rechtdoor rijdt. Volgens mij sla je nooit af! Het zal wel perceptie zijn...

De rit is 266 miles, ongeveer 425 km door een dor en woestijnachtig landschap. Het is in de USA niet alleen altijd rechtdoor, maar volgens mij ook alleen maar omhoog. Ik heb het idee dat ik alleen maar omhoog rijd, maar Los Angeles ligt toch echt aan zee, dus hier ook waarschijnlijk weer perceptie.... Ik heb deze vakantie al vaker gezegd dat wanneer we alle kilometers die ik omhoog heb gereden achter elkaar zou zetten en daarbij niet zou afdalen, ik waarschijnlijk nu vanaf de maan naar jullie zou staan te zwaaien. Zal ook wel perceptie wezen...



We arriveren net voor tweeën op de camping. Weer vooral betonplaten met hoge palmen die niet voor schaduw zorgen maar wel leuk staan en we hebben nu voor 3 dagen full-hookup. Dus: stroom, wateraanvoer rechtstreeks op de camper en afvoer op het riool.
De camping is ommuurd met een muur van pakweg 1,75 m en grenst aan 2 elkaar kruisende straten waar het verkeer met 65 km/u overheen rijdt. Echt stil is het dus niet en we vragen ons af waarom mensen hier hun camper parkeren. Wij hebben hiervoor gekozen omdat Disneyland hier op een steenworp afstand ligt; we kunnen er naar toe lópen... Waarom mensen van ouder dan 70 hun camper hier neer zetten? We weten het niet.



Wel bezoeken we eerst even de Chrystal Cathedral. De Chrystal Cathedral is de de glazen kerk van waaruit The hour of Power dat op zondagmorgen op een van onze commerciële zenders in Nederland wordt uitgezonden, wordt opgenomen.



Onze flatscreen kan 82 zenders ontvangen volgens Camper-TV-specialist Tom. Het is vochtig warm en het lijkt er nu (20.00 uur) op dat het gaat regenen. Temperatuur is fantastisch, maar de lucht betrekt...
Nu ik de foto's erbij heb geplakt (21.00 uur) regent het nog niet en de grijze lucht is weggetrokken.
Morgen naar Disney en voor overmorgen hebben we een busreis geboekt naar Universal Studio's in Hollywood.

Om 21.30 uur worden we getrakteerd op een oogverblindend vuurwerk van buurman Disneyworld. Echt op z'n Disneys: groots, prachtig en een kwartier lang een knallend en spetterend schouwspel!

That's all folks, enne, see you!

Geen opmerkingen: