26 juli; Vrijheidsbeeld, Brooklyn en Chinatown

Om 6.00, jawel, gaat de wekker. We hebben namelijk een afspraak met miss Liberty, oftewel, we gaan naar het Statue of Liberty, het vrijheidsbeeld.



We gebruiken om 6.50 uur het ontbijt en om 7.10 zijn we onderweg naar de subway. We nemen lijn 1 naar de Southferry en arriveren om 7.50 uur. We lopen naar de Castle waar de ticketboxen zijn en ruilen onze via internet besproken plaatsen om voor echte tickets. We hebben zelfs tickets voor de crown! We stappen op de boot, na alweer een 'vliegveldscreening', oftewel, schoenen uit, riemen af, mobieltjes, horloges en alles wat van metaal is in een bak. Alles is ok en we stoppen onze rugzakken in een kluisje.
Omdat we ons eerst bij de rangers hebben gemeld, hebben we door de crowntickets een armbandje om en worden we langs de rij met wachtende mensen geleid. We moeten meer dan 400 treden omhoog, aan het einde door een zeer smal wenteltrapje. Het uitzicht is adembenemend en we worden te woord gestaan door een supervriendelijke ranger die alle vragen aan ons zevenen beantwoordt. We zijn nl. met 2 Nieuw Zeelanders en 2 Nederlandse meiden. Echt mooi dat we in april de tickets besproken hebben. Het vroege opstaan wordt daardoor wel vergoed.

We lopen nog even een ronde om het vrijheidsbeeld, over het Liberty Island om vervolgens naar Ellis Island te varen om te zien hoe de vroegere immigranten Amerika binnenkwamen. Daarna varen we weer terug naar New York City. Elke vaart duurt ongeveer een kwartiertje.







We wandelen langs het oorlogsgedenkteken, waar de Amerikaanse soldaten die in WO II zijn gesneuveld worden herdacht en lopen naar Wallstreet en door naar Pier 17,



waar we een mooi uitzicht hebben op de Brooklyn Bridge. Na wat foto's gemaakt te hebben wandelen we naar de plek waar je de Brooklyn Bridge op kunt lopen. Het is nogal een gezoek, maar na enkele keren vragen vinden we het. Een leuke wandeling, wel druk én natuurlijk met de nodige 'Icecold water, one dollar' verkopers op de brug. We wandelen tot de eerste pilaar en gaan dan terug. Je hebt werkelijk een fantastisch uitzicht op de skyline van Manhattan!



We bezoeken nog even Chinatown waar het een lawaai en drukte van jewelste is; gezellig druk. We kopen wat fruit en nemen dan de metro terug naar het hotel. Een erg vermoeiende dag met veel wandelkilometers.

Geen opmerkingen: