11 juli Yellowstone - Salt Lake City

Om 6:30 u vertrokken naar Salt Lake City. We verlaten de camping en zien als eerste in de ochtendzon een hert staan.
We rijden in Yellowstone langs Lewis Lake. Een meer met op de achtergrond prachtig besneeuwde bergen.
Via South Entrance verlaten we Yellowstone en rijden Grand Teton National Park binnen. Ook dit is weer bijzonder; uitgestrekte landschappen, water en bergen.
We rijden via Jackson, een wintersportplaats en volgen de 89 South naar Montpellier. Hier zie je overal ranches. De weg loopt door Bridger Tenton National Forest. Een zeer heuvelachtig groen gebied, we zien een schaapsherder met een kudde schappen. Het gebied is zo groot dat het niet op foto’s is weer te geven.
We blijven de 89 south volgen naar Logan. We komen langs Bear Lake.



Om 12.30 u wordt er gestopt voor de finale Nederland-Spanje.




De tweede helft zit ik buiten aan de picknicktafel en heb een ontzettend leuk gesprek met 2 stel bevriende Amerikanen, die vragen of ze er bij mogen komen zitten. Zo kletsen we de 2e helft vol, aan het eind wordt ik op film vastgelegd als de “dutch friend”.
We komen om 17.30 uur aan op de KOA camping; wat een hitte weer. We zetten de airco in de camper zelf aan om de camper wat af te laten koelen. We staan nu weer op een verharde plaats, ongeveer midden in de zon. Wel wat anders dan onder de beschutting van de bomen in de Nationale Parken.



’s Nachts worden we enkele keren wakker van een trein die al toeterend waarschuwt dat hij over een onbewaakte overgang rijdt… Amerika, het blijft je verrassen.

Geen opmerkingen: