4 juli Yosemite Park

Vanmorgen om 10.00 u vertrokken voor een “hike”, een wandeling.
We lopen de “Misttrail”. Aan het begin van de tocht staan de rangers om je te waarschuwen voor verschillende dingen, zoals te zorgen voor voldoende drinken, de juiste schoenen aan hebben en niet te dicht in de buurt komen van de waterval. Volgens ons toch heel normale dingen. Het schijnt dat jaarlijks mensen verdrinken door dat ze in het water vallen.
De tocht in het begin is gemakkelijk. Bij de brug heb je een prachtig uitzicht op de waterval. Daarna wordt het pad rotsachtig, wat zijn we blij met onze wandelschoenen. Volgens Tom lopen we compleet voor gek, maar ja, pubers! Aan het eind wordt het een trap uit rotsen, door de nevel van de waterval wordt nu ook nat maar bij 34 C is dat heerlijk. We hebben gelezen dat het voor komt dat de waterval droog staat omdat het smeltwater dan op is. Op dit moment is dat zeker niet het geval.



Daarna volgen we de tocht richting Vernal Waterval. Het is een hele klim maar het uitzicht op het eind is een mooie beloning. De natuur is erg overweldigend, prachtige gekleurde vogels en eekhoorntjes. Maar nog geen beer gezien!



Na het nuttigen van koffie en een broodje laten we ons met de shuttle bus naar het Ahwahneehotel brengen. Echt een bezienswaardigheid, 100 jaar oud. We brengen een bezoek aan het vistorcentrum. Werkelijk aan alles is gedacht. Er rijdt een gratis shuttle bus die je overdag om de 10 min. ophaalt bij de verschillende haltes. Er zijn lodges waar je kunt slapen, verschillende campings, een grote winkel, verschillende eetgelegenheden en er is een “housekeeping” waar je denken wij, kunt douchen.
Op de camping is op verschillende plekken te zien dat het de 4th of July is, er hangen verschillende Amerikaanse vlaggen, maar eentje spant de kroon met een immense vlag van pakweg 6x4 meter.

Geen opmerkingen: