06 juli van Yosemite naar Winnemucca

Om 06:00 u opgestaan. Vandaag een lange rit voor de boeg. Om 6.45 verlaten we de campground. We volgen de Tioga road over de Tioga pass. 3 weken geleden was de pas nog dicht ivm sneeuw. We stijden tot 9.600 feet (3.200 m!) hoogte. En oh, wat is dat mooi, onbeschrijfelijk. Prachtige vergezichten, stroompjes water en boven de hoogtevlakte Tuolumne Meadows. We zien herten en een eland. Veel te snel naar onze zin zijn we Yosemite uit.






We rijden langs Mono Lake een meer zo groot, met prachtig besneeuwde bergen op de achtergrond.
Via Bridgeport rijden we richting noord/oost Nevada binnen. We rijden via Yerington en Silver Spring. Een prairie-achtig gebied met af en toe een plaatsje met casino waar je een gokje kunt wagen.
In Silver Spring wordt doelbewust (wat een woordspeling) door de heren de lunch gepland. De generator (voor de stroom) gaat aan en de antenne wordt uitgedraaid.



Zo kan de 2e helft van Uruguay-Nederland worden gekeken. Het laatste stuk wordt in gezelschap van 2 vrolijke heren afgelegd over de interstate 80 vanaf Silver Spring naar Winnemucca.
We staan op RV park Winnemucca, de beheerders zijn vriendelijk. Het is een parkeerplek op grind, voorzien van stroom en afvoer.
Omdat de zak met was vol is, ga ik naar de laundry aan de overkant van de weg. Waar ik allervriendelijkst wordt geholpen met de was, die in een mum van tijd klaar is omdat er de hele tijd wel iemand is om mee te "kletsen".

Geen opmerkingen: