25 juli New York; Central Park en NY Yankees

We worden om 8.15 uur wakker met natuurlijk het tijdverschil met LA nog in ons lijf en gaan naar het ontbijt. Zoals gewoonlijk stelt het weer eens weinig voor; wat bagels, yoghurt, cerials en fruit. Voor Amerikaanse begrippen is het heel wat; voor ons niet echt.

We gaan met de metro naar Central Park en wandelen daar een poosje over de Sheep Meadow en allerlei andere paden.



Daarna stappen we in de metro en gaan naar het Yankee Stadium waar de Yankees tegen de Kansas Dodgers moeten spelen. We proberen kaartjes te krijgen maar dat is moeilijk. We krijgen een aanbod wat wat onguur uitziende typetjes. We slaan het aanbod af omdat we het te duur vinden. Ze lopen ons later weer achterna en gaan toch in op ons bod. We moeten echter wel even geld pinnen en krijgen daarna de kaartjes. Dan blijkt dat hij ons kaartjes op 2 verschillende plekken in het stadium heeft verkocht; ik zit op de Bleachers, onder het scorebord, midden in de zon en op harde aluminiumbankjes. Monique en Tom zitten in vak 410 in kuipstoeltjes.
Verschil moet er zijn...







Ik kom aan de praat met een dame die me een biertje aanbiedt, erg leuk. Het baseball is niet echt onze sport; er gebeurt sportief gezien in onze ogen eigenlijk veel te weinig. In het stadion echter is van alles aan de hand. Er zijn vanallerlei spelletjes voor de toeschouwers en iedereen sjouwt met eten en drinken die voor waanzinnige prijzen worden verkocht. Het aangeboden biertje blijkt $9 te kosten!
Langzamerhand begint het te betrekken en op een gegeven moment zegt een man achter me tegen me dat het over ongeveer 20 minuten zal gaan regenen. Twintig seconden later begint het werkelijk te gieten van de regen en omdat het stadium niet overdekt is, holt iedereen naar de plekken die wel overdekt zijn.
Ik sms Tom dat we even beneden in de hal verzamelen om even af te spreken of we wachten op droog weer of niet. We besluiten samen dat we nog even iets kopen in de fanshop en daarna naar het hotel gaan. Tom koopt een mooie wintermuts en daarna stappen we in de metro. Wanneer we in de buurt van het hotel weer boven komen, regent het nog steeds.

Geen opmerkingen: