17 juli Grand Canyon - Zion National Park

Om 8.00 u vertrokken van de camping. Het eerste gedeelte van de reis naar Zion Park, is hetzelfde als op de heenweg naar Grand Canyon.
We volgen weer de 67 naar Jacob Lake en vanaf daar de Alt 89 naar Fredonia. Dan volgen we de 389 naar Hurricane. Op deze manier hoeven we niet door de tunnel die je Zion Park aan de oostkant laat binnen gaan. Omdat een camper en een auto elkaar niet kunnen passeren in de tunnel, wordt het verkeer, als je met een camper komt, stilgelegd. Je betaalt dan een x aantal dollars, daarvoor wordt het verkeer aan beide kanten van de tunnel stilgelegd zodat je met je camper alleen door het midden van de tunnel kunt. Omdat we dit te omslachtig vinden kiezen we er voor om via Hurricane te gaan. Je komt dan aan de westkant Zion Park binnen.







Na de ingang van het park ligt onze camping "Watchman campground" meteen aan de rechterkant.We hebben plek 054 meteen aan de rivier. En wat is het heet, maar ja we zitten dan ook midden in een canyon.

We nemen de shuttlebus de canyon in. Deze stopt op verschillende plekken. We stappen uit bij de laatste halte Temple of Sinhwava, nu wordt de canyon zo nauw dat de weg stopt.

Van hieruit kun je een wandeling maken naar het nauwste stuk van de canyon.



Omdat het zo heet is zien we daar van af. We gaan heerlijke pootje baden in het water in de schaduw van de berg.

Op de terugweg stoppen we bij Weeping Rocks. Op deze plek absorbeert het zachte gesteente, tijdens een natte periode, het regen- en smeltwater. In de zomer drupt dat door de hitte er weer uit. En in die hitte is dat heerlijk om er onder te staan.
Als we terugkomen op de camping gaan de "mannen" nog even zwemmen in de rivier.
Tom zorgt voor de barbeque.

En wat zijn we blij in deze hitte met onze camper met airco!
Als ik dit typ, het is nu 22.00 u 's avonds komt er voor onze camper een hert lopen, ik schrik me echt "wild"!

Geen opmerkingen: