5 juli Yosemite Park

Na het nuttigen van het ontbijt met gebakken eieren, moeten eerst de tanks worden geleegd.
Op een camping zonder stroom en water ben je toch blij dat je een camper bij je hebt voorzien van alle gemakken. Er zijn toiletten op de camping maar die zien eruit of ze nooit worden schoon gemaakt. Veel mensen kamperen hier met een tent, dat hadden we zeker niet verwacht.
Vandaag gaan we de hike naar Mirror Lake lopen. Mirror Lake heet zo omdat de Half Dome, de berg die zo ongeveer in geheel Yosemite te zien is, erin weerspiegeld wordt.


Omdat er in maart 2009 rotsen gevallen zijn, kun je niet meer om het meer heenlopen. Op een bepaald punt moet je dus terug of door het water heen. Monique en Tom doen dat, ik heb echter een lange broek aan en kan dat dus niet... Maarrrr, ze merken dat het smeltwater is; het doet bijna pijn van de kou!



Tom duikt er zelfs nog even helemaal in; daarna weer ff in de zon en hij is weer helemaal droog.



Na het eten hebben we 's avonds nog een leuk gesprek met een Amerikaan van 82 jaar. Een rijkerik, maar je ziet het niet aan hem.
Om 's avonds kampvuur te maken kopen we hout en marshmellows. Het vuur brandt prachtig, de marshmellows zijn heerlijk en we gaan om 2300 uur naar bed.

Geen opmerkingen: