12 juli Salt Lake City

Vandaag bezoeken we in Salt Lake City de Temple (niet van binnen te bezichtigen) van de Mormonen en alles wat daar omheen ligt.
Je wordt gratis door een shuttlebusje opgehaald en afgezet.



Het is werkelijk prachtig. We bezoeken het visitorcenter North and South,



We krijgen een rondleiding in het Beehive house (foto hieronder). We worden rondgeleid door "zusters"; zij zijn voor 18 maanden vrijwilligers, leiden mensen rond en praten met je over hun geloof. Het Beehive house is het huis waar de oprichter Brigham Young van de Mormonen woonde, alles is nog even mooi, net of er nog nooit iemand heeft gewoond.



We brengen verder een bezoek aan de Tabernacle waar om 12.00 u een prachtig orgelspel te horen is, dit duurt ongeveer een half uur. Daarna gaan we naar het Conference Centre waar de voorganger het geloof verkondigt, hier kunnen 21.000 bezoekers worden ontvangen, ongeloofelijk! Als laatste worden we rondgeleid op het dak met een prachtig uitzicht op Salt Lake City.
Alles is opgeruimd, prachtig aangelegde tuinen met fonteinen. Van onze "guide" horen we dat degene die lid zijn van deze kerk 10% van hun salaris betalen aan de kerk. Daarnaast moet een ieder een bepaald aantal uren per week als vrijwilliger rondleiding geven, rondrijden in de gratis shuttlebus of iets dergelijks.

Geen opmerkingen: